Nu 20% Korting

Eiken tafel industrieel Eemland

Luxe Outdoor-L10
Nu 20% Korting
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Eikenhouten tafel met een stalen X-poot

Deze robuuste steigerhouten tafel Eemland heeft een stevig onderstel van zwaar 3mm staal. De poten worden in eigen beheer geproduceerd. Daardoor is het mogelijk om binnen twee weken te leveren. De stalen poten zijn 12 x 12 cm. Een andere maat is ook mogelijk. Erg leuk is het om deze tafel te combineren met ons bijpassende bankje Ellertsveld met een industrieel onderstel.
  • Industriële tafel met X-poten onderstel
  • Hoge kwaliteit houten en stalen meubelen uit eigen fabriek
  • Tafelblad van eikenhout
  • X-poten 12 x 12 cm van staal
  • Machinaal geschuurd en levertijd binnen twee weken
  • Maatwerk mogelijk
Eikenhout Eikenbladen van Stegeman Luxe Outdoor zijn van rustieke kwaliteit. Noesten tot 35 mm worden toegestaan, dit geeft het meubel een super gaaf karakter. De onderzijde mag lichte spint bevatten, de noesten zijn niet gestopt. Eiken is voor allerlei doelen geschikt, waaronder decoratieve toepassingen zoals deuren en meubels.

Het is erg belangrijk te weten dat eikenhout een natuurproduct is, geen blad is gelijk en de bladen kunnen van kleur iets verschillen. Ook kunnen er noesten en kleine scheurtjes in het hout voorkomen. Dit geeft echter wel het stoere effect waar de eikenhouten meubelen B+ zijn populariteit aan ontleend. Wij maken gebruik van gedroogde eikenbladen. Op deze manier is het kromtrekken van het blad uitgesloten. We zorgen er ook voor dat deze bladen machinaal geschuurd en splintervrij zijn. We produceren alleen eikenbladen waar wij van weten dat ze van A- kwaliteit zijn en uitermate geschikt om eikenhouten meubelen van te maken.

Eikenhout laat zich in het algemeen gemakkelijk, zowel met machines als met de hand, bewerken, draaien en frezen. Bij het schaven van eiken wordt een gereduceerde spaanhoek aanbevolen om een glad oppervlak te verkrijgen. Het beste kunnen de bladen voor geboord worden voordat de schroeven geplaatst worden. Dit om scheuren te voorkomen. Inlands eiken is over het algemeen harder, zwaarder en vaster, sterker maar ook grover van structuur dan de geïmporteerde eikensoorten. Eiken werkt, eenmaal tot de vereiste droogtegraad gedroogd, middelmatig. Er moet echter steeds de voorkeur aan worden gegeven om voor speciale doeleinden kwartiers gezaagd hout toe te passen.