Eiken bank industrieel Ellertsveld

Luxe Outdoor-L10
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Eikenhouten bank met een stalen X-poot

In ieder woontijdschrift zien we het tegenwoordig voorbij komen, meubels met een ijzeren onderstel. Onze industriële bank model Ellertsveld past perfect bij onze tafel model Eudora. Het bankje heeft X-poten van 6 x 6 cm. De poten zijn gemaakt van staal. Model Ellertsveld is een erg solide bankje met een industriële “look”. Deze meubels zijn erg sterk en stevig. Voor de zitting is er keuze uit: steigerhout en eikenhout. Samen met het stalen onderstel een prachtige combinatie van twee verschillende materialen.
  • Industrieel bankje met X-poten onderstel
  • Hoge kwaliteit houten en stalen meubelen uit eigen fabriek
  • Zitvlak van eikenhout (dikte 5cm)
  • X- poten 6 x 6 cm van staal
  • Machinaal geschuurd en levertijd binnen twee weken
  • Maatwerk mogelijk
Eikenhout Eikenbladen van Stegeman Luxe Outdoor zijn van rustieke kwaliteit. Noesten tot 35 mm worden toegestaan, dit geeft het meubel een super gaaf karakter. De onderzijde mag lichte spint bevatten, de noesten zijn niet gestopt. Eiken is voor allerlei doelen geschikt, waaronder decoratieve toepassingen zoals deuren en meubels.

Het is erg belangrijk te weten dat eikenhout een natuurproduct is, geen blad is gelijk en de bladen kunnen van kleur iets verschillen. Ook kunnen er noesten en kleine scheurtjes in het hout voorkomen. Dit geeft echter wel het stoere effect waar de eikenhouten meubelen B+ zijn populariteit aan ontleend. Wij maken gebruik van gedroogde eikenbladen. Op deze manier is het kromtrekken van het blad uitgesloten. We zorgen er ook voor dat deze bladen machinaal geschuurd en splintervrij zijn. We produceren alleen eikenbladen waar wij van weten dat ze van A- kwaliteit zijn en uitermate geschikt om eikenhouten meubelen van te maken.

Eikenhout laat zich in het algemeen gemakkelijk, zowel met machines als met de hand, bewerken, draaien en frezen. Bij het schaven van eiken wordt een gereduceerde spaanhoek aanbevolen om een glad oppervlak te verkrijgen. Het beste kunnen de bladen voor geboord worden voordat de schroeven geplaatst worden. Dit om scheuren te voorkomen. Inlands eiken is over het algemeen harder, zwaarder en vaster, sterker maar ook grover van structuur dan de geïmporteerde eikensoorten. Eiken werkt, eenmaal tot de vereiste droogtegraad gedroogd, middelmatig. Er moet echter steeds de voorkeur aan worden gegeven om voor speciale doeleinden kwartiers gezaagd hout toe te passen.