Tuintafel Leon 180x100 polywood tafel

Luxe Outdoor
  • Beschrijving
  • Meer

Tuintafel Leon 180x100 polywood tafel royal grey/kubu

De Leon tuintafel is een zeer praktische tuintafel door het lichtgewicht aluminium frame in de kleur royal grey en het kubu polywood tafelblad. Polywood is een zeer sterk en eenvoudig te onderhouden kunststof in een houtstructuur. Het is duurzaam, weersbestendig en licht van gewicht. Zo heeft u wel de warme uitstraling van hout, maar geen last van barsten of rot. Het tafelblad is 180x100 cm groot. Er zit 3 jaar garantie op deze Leon tuintafel.

Polywood informatie

Polywood is een houtsubstituut. Het is synthetisch en bevat geen hout. Het grote voordeel ten opzichte van hout, is dat polywood ‘niet werkt’ en daardoor zal er geen barst- of scheurvorming na verloop van tijd plaatsvinden. Wel dient het ter bescherming van onder andere het intrekken van vlekken behandeld te worden. Wij raden u aan om polywood te behandelen met een Polywood Protector. Deze voorkomt dat vervuiling zich hecht aan het Polywood. Een Polywood Protector beschikt tevens over een krachtige UV-filter ter voorkoming van verkleuring en veroudering van het materiaal. Hiermee beschermt u het materiaal en verlengt u de levensduur. Het is raadzaam om eens in de twee maanden te herhalen. Verder kunt u het polywood mooi schoonmaken met de Polywood Reiniger, echter voor de bescherming van het materiaal is de Polywood Protector belangrijker.

Polywood is hittegevoelig en daarom gelden de volgende voorzorgen:

  • Een glas kan als een convexe lens optreden en lokaal extreme hitte veroorzaken. Speciaal bij wijnglazen kan het voorkomen dat er een smeltpunt in het blad ontstaat. Plaats deze dus altijd op een brandvrije onderzetter.
  • Gebruik verder geen hete zaken als; pannen, barbecue tangen etc. op het tafelblad. Van een tafelbarbecue kunnen houtskoolspetters af komen, let daar op.